На последък все по-търсени стават заемите и кредити за хора с лошо ЦКР и лошо кредитно досие. Много търсени стават и спешни онлайн бързи кредити за лица с лошо ЦКР.

Но какви са рисковете за банките, фирмите и лицата с лошо кредитно досие и лоша кредитна история? Към кого да се обърнете ако имате спешна нужда от заем?

Тук ще разгледаме рисковете и начините за получаване на такъв вид кредит.
Информацията за кредитите, които имате и за това как ги обслужвате се съдържа в ЦКР (Централен кредитен регистър) на БНБ. Когато искате кредит от дадена банка, тя преди да реши дали да Ви даде заем или не проверява вашето кредитно досие. Ако то е лошо, т.е. ако имате непогасени задължения или не обслужвате кредитите си коректно, има голям шанс банката да Ви откаже кредит.

И идва въпросът как се получават кредити за хора с лошо цкр и лошо кредитно досие? Попринцип дори и да търсите кредити за хора лоша кредитна история, банката може и да Ви отпусне заем, но това ще бъде с по-висока лихва за Вас. Понякога и лихвата може да е прекалено висока или непосилна. По-високата лихва трябва да покрие риска на банката от това, че отпуска кредит на лица с лошо ЦКР.

Какви са другите варианти да получите заем и спешни кредити за лица с лошо цкр и кредитно досие? Често срещана и нашумяла практика напоследък е тегленето на бързи онлайн кредити за хора с лошо ЦКР. Тези заеми като правило са за по-малки суми и са без поръчител, без изисквания за документи, без обезпечение и само срещу лична карта.

Тъй като фирмите за бързи кредити нямат много изискавния към Вас, шансът да получите кредит е доста висок. Но фирмите за бързи кредити като правило имат по-високи лихви от банките, а и сумата която може да вземете без да доказвате доходи е до около 1500 лв.

Друг вариант за кредити на хора с лошо ЦКР и лошо кредитно досие е да се обърнете към кредитни брокери. Те работят с много финансови институции, имат доста оферти и могат да Ви предложат варианти съобразени с Вашия проблем. Но тук имайте предвид и брокерската комисионна, която трябва да платите.