На финансовия пазар съществуват специално разработени за клиенти, кредити за хора с лоша кредитна история и лошо кредитно досие. Ако Вие сте от тях има някои неща, които е добре да знаете преди да пристъпите към кандидатстване и отпускане на такъв заем.

Как да изтегля кредит с лоша кредитна история?

Зеам за хора с лоша кредитна история, както подсказва и името му е специално направен за хора с нисък кредитен рейтинг. Има много причини, заради които може да имате нисък кредитен рейтинг – неплащане на месечни погасителни вноски, закъсняване с плащането и др. 

Кредити за хора с лоша кредитна история винаги са свързани с повишен риск за банките и финансовите институции. И понеже банката иска да покрие този риск, тя винаги начислява по-висок лихвен процент на този вид кредити. Т.е ако Вие имате лоша кредитна история и искате потребителски кредит, бъдете готови да чуете предложения за заеми с по-високи лихви от тези на обикновенните потребителски кредити.
Попринцип колкото по-дълъг е периода и по-висока сумата на кредита, лихвата е по-ниска. Това обаче не означава, че трябва да теглите заем, който не може да погасите. Това ще влоши още повече Вашия кредитен рейтинг.

Друго важно нещо, което трябва да имате предвид, когато теглите такъв заем с лошо кредитно досие, е че банката винаги ще Ви иска обезпечение или гаранция, т.е. тези потребителски кредити за хора с лоша кредитна история са кредити с обезпечение или гаранция.
Все пак ако държите на кедит без обезпечение, може да се обърнете към кредитни брокери. Те имат достъп до изключително много кредитни предложения и може да Ви предложат нещо близко до Вашите изисквания.  


Може да Ви се струва много трудно и невъзможно да Ви отпуснат кредити за хора с лоша кредитна история, това обаче не означава че трябва да се спрете на първия заем, които Ви отпуснат. Тъй може да е с непосилен лихвен процент а Вас. Търсете и сравнявайте различни варианти.
Този вид заеми може да се окажат и шанс за Вас да подобрите Вашата кредитна история. Ако ги плащате навреме и в срок, това ще покачи Вашия кредитен рейтинг. Ако е подходящо за Вас може да помислите и за кредити за обединяване на задължения.