Кредитен калкулатор е цифрова дигитална система за изчисляване на каква е месечната вноска, която трябва да плащате за Вашия кредит и колко време ще Ви отнеме изплащането на цялата сума по кредитите Ви. За да се определят тези параметри  е нужно да въведете лихвата и главницата по кредита.

Един кредитен калкулатор е чудесен инструмент за потенциалния кредитополучател да определи дали може да си позволи месечната вноска по кредита.
В зависимост от кредита, който искате да изтеглите съществуват различни видове кредитен калкулатор: жилищен калкулатор, потребителски кредитен калкулатор, ипотечен кредит калкулатор, калкулатор за кредит за кола, лизингов калкулатор, кредитен калкулатор за потребителски кредити и др.

Ето някои предложения за кредитни калкулатори от водещи банки в България:

Кредитен калкулатор за потребителски кредити и жилищни кредити от Societe Generale Експресбанк.
С този калкулатор за кредити  може да изчислите  ГПР (Годишния процент на разходите по кредита) и месечна вноска за жилищен кредит, потребителски кредит или ипотечен кредит. . С този калкулатор бързо и лесно избирате размера, срока и валутата на кредита.
Ето и линк до него:
http://www.sgeb.bg

Кредитен калкулатор от Пощенска Банка
Организиран е в 3 стъпки: 1 – избирате тип на кредита, 2- избирате параметрите – валута, сума и срок и 3 – получавате резултата.
https://www.postbank.bg

Калкулатор за потребителски кредити от ОББ
Кредитния калкулатор е организиран в 3 стъпки:  Изберете тип на кредитa / кредит без обезпечение, с поръчител, кредит с фиксирана лихва за целия период или със залог върху парични средства /. При стъпка 2 въвеждате желаната сума, и при стъпка 3 избирате срока на кредита. След това каркулаторът за кредити изчислява резултата.
http://ubb.bg/

Кредитен калкулатор от БНП ПАРИБА Лични Финанси
Много лесен и удобен калкулатор за кредити. Бързо въвеждате параметрите тип сума и продължителност на кредита и калкулаторът веднага ви показва резултата.
http://www.bnpparibas-pf.bg/

Кредитни Калкулатори от ЦКБ
ЦКБ предлага лесни калкулатори за различни видове кредити – калкулатор за потребителски кредит, калкулатор за кредит за пенсионери, калкулатор за студентски кредити, ипотечен кредит калкулатор, калкулатор за бързи кредити.
http://www.ccbank.bg/